Salvanim - Spital Veterinar

Telefon-Fax: 0232-212184

Vaccinări şi deparazitări

VACCINĂRI

Este indicat ca de îndată ce deveniţi proprietarul unui animal de companie, să îl duceţi imediat la o consultaţie la medicul veterinar, care vă va indica atât starea lui de sănătate cât şi programul vaccinărilor. Un program de vaccinare elaborat de medicul veterinar poate avea o contribuţie importantă la sănătatea şi la viaţa prelungitp a animalului.

Va prezentăm mai jos cele mai importante boli ale câinelui pentru care sunt disponibile vaccinuri în spitalul nostru:

 1. Boala lui Carre

  Se numeşte popular "jigodie" şi este o boala foarte răspândită, de obicei fatală. Recomandarea este ca toţi câinii să fie vaccinaţi împotriva acestei boli, începând cu vârsta de 6-16 săptămâni. Revaccinarea se face anual, pe toata durata de viaţă a câinelui.
 2. Parvoviroza

  Boală foarte răspândită, manifestându-se prin deshidratare severă, vomă şi diaree cu sânge. Evoluează rapid şi numai un tratament energic şi foarte timpuriu poate da şansa recuperării. Pentru căţei, boala are de obicei o evoluţie foarte rapidă şi fatală. Imunizarea se face prin vaccinare. În funcţie de tipul de vaccin folosit, este recomandabilă vaccinarea de la 6 săptămâni, cu 3 revaccinări şi apoi o revaccinare cu vaccin polivalent.
 3. Hepatita virală

  Infecţie virală foarte contagioasă, întâlnită în special la tineretul canin. Protecţia împotriva bolii se obţine prin utilizarea vaccinului polivalent, recomandat a se efectua la vârsta de 8 săptămâni. Revaccinare anuală.
 4. Leptospiroza

  Este o infecţie bacteriană, care afectează rinichii. Această boală este foarte uşor răspândită de la un câine la altul şi chiar la om. Imunizarea se face în general cu vaccinul polivalent, începand cu vârsta de 8 săptămâni şi revaccinare anuală.
 5. Parainfluenţa

  Este infecţia virală a căilor respiratorii; poate evolua foarte sever la căţei. Se imunizează de asemenea cu vaccin polivalent ce conţine aceasta valenţă, începând cu vârsta de 8 săptămâni şi revaccinare anuală.
 6. Coronaviroza

  Este o boală foarte asemănătoare cu parvoviroza, deseori putând fi confundată, dar cu o evoluţie mai moderată. Imunizarea se face de asemenea cu ajutorul unui vaccin specific.
 7. Rabia (Turbarea)

  Este cea mai cunoscută boală la câine şi este întotdeauna fatală. Virusul rabic ataca creierul şi sistemul nervos central şi se transmite la om prin muşcătura animalului infectat. Imunizarea prin vaccinare este obligatorie prin lege şi funcţie de tipul de vaccin, prima vaccinare se face la 3 luni de zile (se repeta obligatoriu la câinii de vânătoare, câinii de serviciu la graniţă şi în zonele de deal şi de munte, fiind mai expusi la boală datorită rabiei sălbatice).
 8. NOU!!! GIARDIA Lamblia

  Informaţii detaliate în secţiunea de Noutăţi.

Pisoii au nevoie, de asemena, de o serie de vaccinuri pentru a-şi forma imunitatea împotriva unor boli infecţioase specifice. După vaccinările iniţiale din perioada de creştere, pisicile au nevoie de un singur vaccin anual. Sunt trei vaccinuri pe care fiecare pisoi trebuie să le facă:

 1. La vârsta de 8 săptămâni: - P.H.C. (tifos, viroză herpetică, caliciviroză),
 2. La vârsta de 12 săptămâni: - P.H.C. (tifos, viroză herpetică, caliciviroză),
 3. La vârsta de 16 săptămâni: - R. (vaccin contra turbării)

DEPARAZITĂRI

Paraziţi intestinali.

Animalul poate avea mai multe tipuri de paraziţi intestinali (viermi rotunzi, viermi laţi, coccidii, etc.), dintre care numai două specii pot fi observate cu ochiul liber. Atât pisicile, cât şi căţeii trebuie trataţi antiparazitar lunar, începând de la 3-4 săptămâni până la vârsta de 6 luni. Animalele adulte se tratează de 3-4 ori pe an sau de cate ori este nevoie.

Paraziţi externi.

Există mai multe tipuri de paraziţi care trăiesc pe pielea animalului dumneavoastra de companie. Aceştia includ puricii, căpusele, pduchii şi râia, paraziţi care sunt cauza unor afecţiuni cutanate şi în acelaşi timp pot transmite mai multe boli. Este important să examinaţi şi dumneavoastră periodic părul şi pielea animalului pentru a sesiza prezenţa paraziţilor şi de a începe tratamentul specific cât mai curând. Clinica noastră vă oferă o gamă variată de produse antiparazitare care vă ajută să preveniţi şi să combateţi eficient paraziţii şi bolile pe care aceştia le cauzează, fără riscuri pentru sănătatea animalului.

Pentru combatera acestor paraziţi, Spitalul Veterinar SALVANIM vă oferă produse din gama FRONTLINE™ şi altele, pentru a vă asigura că din acest punct de vedere animalul dumneavoastră este în siguranţă.

SUNTEM SPECIALIZAŢI PENTRU A VĂ TRATA TOATE ANIMALELE DE COMPANIE

Str. Sf. Petru Movilă (fostă Uzinei) nr.30
Iaşi, 700014, România
Tel./Fax: +40 (0)232 212.184

Luni-Vineri: 09.00-16.00
Sâmbătă: 09.00-11.00
Duminică: închis