Noutăţi
Dr. Edmond Stecyk promoveaza examenul pentru diagonosticul displaziei de sold si cot la toate rasele de caini
La data de 31.10.2013, la Dortmund - Germania, Dr. Edmond Stecyk si Dr. Cristian Dragomir au promovat examenul pentru diagnosticul radiologic al displaziei de sold (HD) si al displaziei de cot (ED) la toate rasele de caini. Comisia de examinare a fost alcatuita din Dr .Markus Tassani-Prell (Presedintele Comisiei de examinare ) si Dr. Silke Viefhues ambii din Germania.
Dr. Edmond Stecyk si Dr.Cristian Dragomir au devenit astfel membri cu drepturi depline ai "Gesellschaft fur Rontgendiagnostik genetisch beeinfluster Skeletterkrankungen bei Kleintieren e.V.,Bochum."
Aceasta organizatie reprezinta o autoritate la nivel european si mondial pentru investigarea radiologica si diagnosticul bolilor scheletice ereditare ale animalelor mici si este recunoscuta oficial de Comunitatea Stiintifica a FCI si IEWG.
Astfel toti caini examinati radiologic de catre Comisia de lectori ai CDMEC din Romania pot obtine certificare internationala pentru diagnosticul HD si ED. Pentru alte informatii va rugam sa consultati www.cdmec.ro.
GALA VET-MEDICA 2011 - PREMII PENTRU EXCELENŢĂ ÎN MEDICINA VETERINARĂ
(09.12.2011) În cadrul cinei festive de la Congresul AMVAC 2011, Asociatia Medicilor Veterinari pentru Animale de Companie a decernat 12 premii pentru excelenţă în medicina veterinară, prima ediţie a Galei VET-Medica, “tocmai pentru că avem colegi care merită felicitările şi admiraţia noastră pentru ceea ce au realizat pe plan naţional”.
Cele 12 premii au fost:
- Premiul pentru "Carieră impresionantă"- Prof. Dr. Marin Marinescu (Premiu sponsorizat de ABAD VET)
- Premiul pentru "Merite deosebite" - Prof. Dr. Ioan Burtan (Premiu sponsorizat de FARMAVET)
- Premiul pentru "Iniţiativă în domeniul universitar"- Şef Lucrări Dr. Iuliana Ionaşcu (Premiu sponsorizat de ABAD VET)
- Premiul pentru "Susţinerea medicului" - CMVRO - Colegiul Medicilor Veterinari din România
- Premiul pentru "Iniţiativă media de succes" - Portalul de ştiri "VET-MAGAZIN.ro" (Premiu sponsorizat de MARAVET)
- Premiul pentru "Profesionalism jurnalistic" - Revista "Practica Veterinară.ro" (Premiu sponsorizat de MARAVET)
- Premiul pentru "Practicieni - lideri de opinie" - Dr. Attila Kondor (Premiu sponsorizat de ALTIUS)
- Premiul pentru "Practicieni - lideri de opinie" - Dr. Aurelia Pop (Premiu sponsorizat de KRKA)
- Premiul pentru "Practicieni - lideri de opinie" - Dr. Mihai Andrei (Premiu sponsorizat de KRKA)
- Premiul pentru "Carieră de succes" - Dr. Edmond Stecik (Premiu sponsorizat de MEDICAT)
- Premiul pentru "Sprijin în perfecţionarea medicului veterinar" - Altius
- Premiul pentru "Sprijin în perfecţionarea medicului veterinar" - Maravet
Dacă doriţi să aflaţi totul despre sănătatea patrupedului dumneavoastră vă stăm la dispoziţie de la 1 ianuarie 2008 cu o nouă linie de laborator IDEXX pentru efectuarea testelor sanguine, biochimice, hematologice, electroliţi, hormoni, Test Giardia, Test Parvoviroza, Test Dirofilaria (viermi prezenti în cord) şi test imuno-deficienţă felină.
ÎNTÂLNIREA DINTRE MEMBRII COMISIEI CDMEC ŞI ASOCIAŢIA CHINOLOGICĂ DIN ROMÂNIA
La data de 19 februarie 2011 a avut loc intalnirea intre membrii comisiei CDMEC si comitetul de conducere al Asociatiei Chinologice din Romania. Prin aceasta intalnire s-a statuat colaborarea dintre cele doua institutii.
Membrul consiliului director al AChR a votat si validat, prin teleconferinta, comisia de lectura CDMEC formata din dr.Dragomir Cristian, dr. Massimo Floris si dr. Edmond Stecyk.
De la stanga la dreapta: doamna Daniela Radu - presedintele Cartii de Origine Romana, domnul Lokodi Csaba Zsolt - responsabil chinotehnic al AChR, vicepresedinte al colegiului de arbitrii AChR, dr. Dragomir Cristian - lector oficial, dr. Massimo Floris - lector oficial,
dr. Edmond Stecyk - lector oficial, domnul Cristian Stefanescu - presedinte AChR, domnul Petru Munteanu - vicepresedinte AChR.
CERTIFICĂRI
Dr. EDMOND STECYK este autorizat din data de 09 septembrie 2010 de către Verein Fur Deutsche Schaferhunde (SV) E.V. și Clubul Naţional de Ciobănesc German să efectueze şi să interpreteze testele pentru displazie de şold, cot şi ADN pentru câinii din rasa Ciobănesc German.
Dr. EDMOND STECYK este autorizat din data de 21 octombire 2007 de către Ce.Le.Ma.Sche Italia să efectueze şi să interpreteze testele pentru displazie de şold, cot şi ADN pentru toate rasele de câini.
Dacă doriţi să aflaţi totul despre sănătatea patrupedului dumneavoastră vă stăm la dispoziţie de la 1 ianuarie 2008 cu o nouă linie de laborator IDEXX pentru efectuarea testelor sanguine, biochimice, hematologice, electroliţi, hormoni, Test Giardia, Test Parvoviroza, Test Dirofilaria (viermi prezenti în cord) şi test imuno-deficienţă felină.
SERVICII NOI
Ne ocupăm de toate formalităţile de plecare în afara graniţelor României a prietenului dumneavoastra patruped prin:
- Eliberarea de Paşapoarte
- Microcipare
- Identificare
CÂTEVA ASPECTE DESPRE GIARDIA LAMBLIA
- Giardia poate fi identificată în aproape orice sursă de apă.
- Infecţiile cu Giardia pot cauza îmbolnăviri gastrointestinale semnificative care includ anorexia, letargia, vomismentele, diareea şi pierderea în greutate.
- Animalele infestate sunt o potenţială sursă de infecţie pentru alte animale de companie şi oameni. Descoperirile recente au condus cercetătorii la concluzia că transmiterea de la animal la om este mult mai probabilă decât se credea în trecut: ingestia a numai 10 chişti poate genera infecţia la oameni.
- Animalele de companie cu simptome dubioase şi inconstante sunt frecvent întâlnite şi rămân purtătoare dacă nu sunt tratate.
- Tratamentul medicamentos nu combate întotdeauna boala şi nu previne îmbolnăvirile viitoare.
- Tratamentul medicamentos poate cauza efecte secundare nedorite.
- Investigaţiile obişnuite fac dificilă diagnosticarea.
- Metoda flotaţiei fecalelor şi examenul direct sunt nerelevante.
- Reexaminarile periodice măresc costurile, frustrarea clienţilor si discomfortul animalelor.
Avantajele vaccinării cu GiardiaVax™: ofera garanţia imunităţii pe o durată de 1 an, confirmată prin testare, va reduce cheltuielile ocazionate cu tratamentul şi dieta câinelui dvs., reduce contaminarea mediului înconjurător, oferă indirect protecţie familiei dvs.
Vaccinul se administreaza începând cu vârsta de 8 săptămâni.
O UNIVERSITATE VETERINARĂ PRIMEŞTE 2.2 MIL DOLARI PENTRU A CLONA UN CÂINE DE COMPANIE
Un cuplu anonim a donat către Texas A&M School of Veterinary Medicine 2.2 millioane dolari pentru a se încerca clonarea câinelui cuplului, Missy, o corcitură între border collie şi husky.
Dr. Mark Westhusin, Profesor la Veterinary Physiology at Texas A&M, a spus că aşa-numitul "Proiect Missplicity" este cât se poate de serios. "Există un număr de obiective , iar unul dintre acestea este de a dezvolta tehnologia necesară clonării câinilor", a anunţat Dr. Westhusin. Cercetarea ar putea conduce la noi metode contraceptive şi tratamente ale infertilităţii canine, putând-se, de asemenea, crea o rasă de câini însoţitori şi salvatori superioară din punctele de vedere necesare unei astfel de activităţi.
Cercetarea ar putea dura mai mulţi ani iar finanţarea ar putea ajunge în final la cifra de 5 milioane de dolari.
Pentru mai multe informaţii: http://www.missyplicity.com/.
VIERMII INTESTINALI AI ANIMALULUI DE COMPANIE POT CAUZA ÎMBOLNĂVIREA OAMENILOR
Mai multe tipuri de viermi care parazitează în mod obişnuit câinii şi pisicile pot cauza efecte serioase daca ajung să infecteze oamenii. Printre acestia sunt:
ASCARIZII (Aceasta categorie largă descrie un număr mare de tipuri de viermi periculoşi pentru om).
Mulţi pui de câine sunt infectaţi cu viermii ascarizi Toxocara canis şi Ancylostoma caninum. Aceşti căţei împrăştie ouă începând cu vârsta de 2-3 săptămâni şi pot contamina mediul în care cresc pentru mai mulţi ani.
Baylisascaris procyonis parazitează de obicei animalele sălbatice, dar pot apărea şi în animalele de companie. În cazul în care ajung să infecteze oamenii, simptomele sunt foarte violente.
NEMATODELE. S-a descoperit recent ca acestea pot provoca boala numită entrocolita cronică.
TENIILE. Daca infectează omul pot provoca următoarele boli:
Teniile Enhinococcus pot cauza boli grave. Infecţia este foarte gravă şi apare prin ingestia ouălor atunci când oamenii iau contact cu sol sau excremente contaminate. Viermele Enhinococcus adult este foarte mic, dar produce mii de ouă ce devin infecţioase imediat. Infectarea omului mai poate apărea şi prin ingestia ouălelor ce sa găsesc pe blana animalului sau de pe fructe sau legume care au crescut în sol contaminat.
Dipylidium caninum, cea mai întâlnită tenie a câinelui, poate de asemenea cauza boli oamenilor, dar de severitate mai mică. Teniile pot infesta omul prin ingerarea accidentală a puricilor care găzduiesc tenii în stadii imature. Viermele se maturizează în intestin şi apar simptome precum discomfort stomacal, vomismente, diaree şi crampe. Ce se poate face pentru a reduce riscul infectiei? Deparazitatarea repetată a câinilor şi pisicilor la intervale strategice reduce riscul infestării şi contaminării mediului, ajutând la reducerea riscului imbolnăvirii omului.
La clinica veterinară SALVANIM există produse antiparazitare care elimină eficient riscul infestării animalului dumneavoastra de companie , putându-vă asigura astfel de sănătatea animalului şi a familiei. Contactaţi-ne dacă aveţi orice nelămurire în acestă privinţă pentru a vă ajuta la întocmirea programului cel mai bun de deparazitare.
Sursa: Drontal Company
PURICII ŞI CĂPUŞELE SUNT MEREU O PROBLEMĂ!
Nu lăsaţi niciodată garda jos în ceea ce priveşte puricii şi capusele din motivul că zilele călduroase de vară au trecut. Puricii parazitează încă animalul de companie iar căpuşele sunt active şi în anotimpurile mai reci. Dacă animalul dumneavoastră a beneficiat de un tratament antiparazitar, este bine să îl continuaţi aşa cum a fost prescris. Dacă zgarda contra paraziţilor pare uzată, sugerăm să o înlocuiţi. Nu vă lăsaţi supuşi riscului de a fi infestaţi,atât dumneavoastră cât şi animalul, indiferent de anotimp.